Kentish Town +

This ambitious project in North London involved demolition of the original property and support of the party wall during the re-build. Many of the original features were saved and re-installed, including Victorian staircase, floor joists, panelled doors and all bricks. Further works included a rear and side extension, creation of a cellar space to house services, installation of large sliding doors, skylights and a full height gable end glass wall to create floods of natural light. Solar panels were fitted on the roof, providing hot water throughout the year. The result is an environmentally sustainable and beautifully finished property.

This project featured in the 2011 RIBA Journal and was shortlisted for the RIBA award for Residential Architecture. It has also featured on the front cover of ’Grand Designs’ magazine and appeared on the BBC.

Architect: Robert Dye Associates Photographer: JCTPhoto

PDF Case Study X